Creare magazin online profesional | Forsite.ro
Chiar dacã trãim într-o lume a tehnologiei informației care ne oferã o mulțime de posibilitãți și spațiul digital se extinde din ce în ce mai mult, existã încã companii care nu au un site web. Ceea ce trebuie sã știți este cã, odatã creat, site-ul devine partenerul dvs. de afaceri care vã va ajuta sã realizați strategiile de marketing necesare dezvoltãrii afacerii dvs. și care pot stimula compania sã se poziționeze la un nivel superior.
Conform datelor statistice, 58% dintre utilizatorii de Internet tind sã aibã încredere într-o afacere prezentã în mediul online. Chiar dacã afacerea ta este proaspãt lansatã sau are ani buni de muncã acolo, cu siguranțã existã multe persoane care au auzit despre asta, sunt interesate de ceea ce faci, dar nu știu sã te gãseascã. Iatã unde vine site-ul dvs. web – instrumentul care vã poate garanta popularitatea, credibilitatea și profitul.
De ce site-ul este important pentru afacerea dvs.? Dacã numãrãm, vom gãsi 1000 de motive, dar pentru început vã prezentãm doar 10.
1. Clienții verificã site-ul companiei dvs. înainte de a apela la serviciile ei
Oamenii care respectã, își respectã timpul și se documenteazã înainte de a acționa. Prin urmare, ei vor cãuta mai întâi numele companiei pe Internet pentru a afla mai multe și apoi sã apeleze la serviciul lor. Dacã activitatea pe care o desfãșurați nu poate fi gãsitã în mediul online, aceasta va pierde, de asemenea, credibilitatea și numãrul potențialilor clienți.
2. Promoveazã-ți afacerea
Internetul este un mod eficient de a-ți promova afacerea, deoarece informațiile sunt diseminate rapid cãtre un numãr mare de oameni. Indiferent dacã alegeți sã utilizați Motoare de cãutare Google AdWords, Motoare de cãutare sau Social Media, afacerea dvs. va fi cunoscutã în mediul online și de aceea din ce în ce mai mulți clienți sunt populari.
3. Site-ul web oferã acoperire globalã
Un mare avantaj al site-urilor web este cã acestea sunt la dispoziția clienților și a potențialilor clienți oricând, oriunde. Accesul 24/7 le oferã posibilitatea de a cunoaște serviciile pe care le oferiți, ofertele recent lansate, produsele pe care le vindeți atât persoanelor din țara voastrã, cât și celor din strãinãtate. Faptul cã oricine de oriunde în lume îți poate urmãri afacerea îți oferã șansa de a-ți extinde afacerea, iar unii agenți economici strãini ar putea fi interesați de afacerea ta și ar fi chiar dispuși sã lucreze împreunã.
4. Oferã credibilitate
O afacere de succes se bazeazã pe credibilitate. Dacã nu aveți un site de prezentare pentru a câștiga încrederea clienților dvs., nu vã puteți dezvolta afacerea și face numele companiei pe care o reprezentați. Indiferent dacã aveți o companie recent lansatã sau o experiențã bunã înapoi, investiția într-un site web vã oferã beneficii pe termen lung. Afișarea publicã a serviciilor pe care le oferiți, programul de lucru, locația și informațiile de contact vã oferã șansa de a fi la un clic distanțã de clienți.
5. Utilizați timp și bani eficient
Lucrãrile depuse pentru trimiterea de e-mailuri sau pentru tipãrirea și diseminarea diverselor broșuri și pliante cu scop informativ sunt solicitante, dar necesitã și investiții. Dacã doriți sã alegeți un mod mai ușor și mai eficient de a informa publicul țintã aveți nevoie de un site web! Astfel, informațiile vor fi accesibile tuturor în același timp, vor fi primite mai rapid, iar efectul va fi unul pânã la punctul de așteptare.
6. Îmbunãtãțiți-vã relația cu clienții
Comunicarea dintre companie și client este cel mai important proces în stabilirea colaborãrii viitoare! Printr-un site aveți posibilitatea de a interacționa cu clienții – puteți rãspunde la întrebãrile lor în timp util, le puteți implica în diverse activitãți distractive online, le puteți oferi sfaturi prin articole. În acest fel, veți ști care sunt așteptãrile publicului și cum vã puteți adapta serviciile la nevoile sale.
7. Numele companiei poate deveni un brand
Un site web de creație original, cu conținut de calitate, va crește interesul publicului și va deveni din ce în ce mai popular nu numai la nivel național, ci și internațional. Astfel, vã puteți promova sigla și feedback-urile pozitive adresate companiei pe care o reprezentați vor asigura o reputație bunã și clienți fideli.
8. Informații oficiale
Un alt mod de a stabili relații strânse cu publicul este publicarea informațiilor pe blogul site-ului – aici pot fi postate articole, imagini sugestive, videoclipuri, rapoarte de la diverse evenimente importante, interviuri cu personalitãți marcante, care vor arãta aprecierea produsele și serviciile companiei. În plus, puteți apãra reputația companiei dvs. dacã au fost distribuite informații eronate, prin publicarea refuzului oficial. De asemenea, puteți posta reclame la evenimente din apropiere sau organiza diferite competiții.
9. Fii la curent cu inovația
O companie care nu are un site web nu este foarte interesatã, iar activitatea nu va atinge așteptãrile dorite. De aceea este bine sã arãtați întregii lumi cã vã confruntați cu competitivitatea prin inovație, prin creativitate, originalitate și bunã organizare. Trãim în era tuturor posibilitãților și ar fi pãcat sã nu profitãm de instrumentele pe care ni le oferã noile tehnologii, astfel încât investițiile noastre sã poatã genera profit.
10. Nu depindeți de stocuri
Gestionarea unui magazin online costã mai puțin decât un magazin fizic, necesitã mai puțin efort și oferã mai multe avantaje. Acestea includeau eliminarea spațiului de depozitare pentru produse. În acest fel, vã puteți concentra pe produse, atașând fotografii sugestive, descrieri detaliate și apoi promovându-le.
Indiferent de locul în care compania pe care o reprezentați, un site web este elementul care vã promoveazã, utilizarea eficientã a timpului și a banilor și o reputație bunã. Cu toate acestea, dacã în spatele site-ului dvs. nu se aflã o echipã de profesioniști, atunci toate eforturile dvs. pot fi zero. Crearea și gestionarea site-ului sunt procese care necesitã investiții și efort! De aceea, bugetul pe care îl veți rezerva pentru aceste compartimente depinde de succesul pe care îl va avea compania.