Începutul unui nou an pare întotdeauna un moment prielnic pentru a face o pauzã și a ne gândi la ce se întâmplã la orizont. Care sunt tendințele , inovațiile și noile tehnologii care vor modela (sau cel puțin influența) modul în care facem afaceri?
Vânzãrile la nivel mondial de comerț electronic vor crește pânã la la 4,5 miliarde de dolari pânã în 2021 ; o creștere de peste 246%. Dacã doriți ca compania dvs. sã participe la acest tip de creștere, este crucial sã o anticipați și sã știți ce se întâmplã.
Iatã câțiva factori care credem cã vor fi foarte importanți pentru comerțul electronic. succes în lunile și anii urmãtori.
1. Personalizare
Un recent raport de tendințe pe Internet din 2018 discutã actualul „paradoxul confidențialitãții”, care este sabia cu douã tãișuri, conform cãreia oamenii sunt reticenți în a-și împãrtãși informațiile private, dar rãspund în mod clar la personalizare și recomandãri.
Sosirea comerțului pe internet cu introducerea din selecția masivã și comoditatea eBay și Amazon au schimbat șoferul spre utilitate. Aceasta a durat doar aproximativ 20 de ani, când datele au devenit tendința de conducere dominantã.
Când datele personale sunt gestionate bine și responsabil pentru a oferi recomandãri țintite și descoperiri curate ale produselor, avantajele sunt clare. Cu toate acestea, dacã informațiile personale sunt administrate greșit, riscul de reputație este masiv (credeți cã Facebook – scandalul Cambridge Analytica).
Utilizarea bunã a datelor în scopuri de personalizare are un impact important asupra satisfacției clienților. Dintre cei cinci lideri ai utilizãrii datelor de internet, patru dintre ei evalueazã un scor american de satisfacție a clienților (ASCI) , care este peste media de 77 , cu rating Amazon 85. În schimb, 33% dintre clienții care abandoneazã relațiile de afaceri raporteazã acest lucru, deoarece serviciul nu avea personalizare.
Introducerea a Regulamentului general de protecție a datelor în UE în 2018 a fãcut mai dificilã colectarea datelor cu caracter personal, utilizatorii optând mai ușor din colectarea datelor . Cu toate acestea, personalizarea rãmâne o componentã criticã pentru creșterea și succesul oricãrui efort de comerț electronic.
2. Modele de abonament
Personalizarea este, de asemenea, un factor important în creșterea unei alte tendințe de comerț electronic principal, cea a serviciilor de abonament online. În doar un an, Netflix și Spotify au obținut o creștere a abonaților de 25% și 48% și au utilizat rezultatele utilizatorilor pentru a le pãstra, în cazul Spotify, pentru a le converti de la utilizatorii serviciului gratuit pânã la abonamentul lor plãtit premium.
Vânzãrile de comerț electronic cu abonament au mai mult decât dublat în fiecare an , urcând la 2,6 miliarde de dolari . Dar popularitatea în creștere a abonamentului nu se limiteazã la consumul de media. Un numãr din ce în ce mai mare de consumatori se înscriu pentru a primi produse în mod recurent prin intermediul unui „abonament la cutie” lunar. Printre cumpãrãtorii online, aproximativ jumãtate s-au înscris pentru un serviciu de abonament de un fel și 30% sunt abonați pentru o cutie lunarã. de bunuri curate.
Serviciile de abonament la comerțul electronic pot fi, în general, clasificate în trei secțiuni:
Servicii curate
Aceastã categorie reprezintã 55% dintre abonații comerțului electronic și își propune sã ofere clienților selecții noi sau foarte personalizate. Grembița albastrã și Birchbox sunt douã exemple binecunoscute.
Servicii de reconstituire
Din abonații comerțului electronic, 32% opteazã pentru aceste servicii pentru achiziționarea comodã și recurentã a articolelor. Consultați Clubul de ras al Dollarului și Amazon Abonați-vã și salvați.
Serviciu de acces
Pentru a obține acces exclusiv la reduceri și alte avantaje, 13% abonaților comerțului electronic se înregistreazã la servicii precum NatureBox și Thrive Market.
3. Comerț social
De ani de zile, existã o mulțime de hype cu privire la integrarea comerțului electronic pe platformele de socializare, dar butoanele „cumpãrare” au fost încet-încetate. Ceea ce s-a întâmplat este cã media socialã a devenit o resursã importantã pentru descoperirea produselor pe care oamenii le vor achiziționa ulterior.
Cu cheltuielile medii digitale pentru adulți la fel de mult 2½ ore pe zi pe dispozitivele lor, în scopuri de divertisment, sociale sau de mesagerie, potrivit Flurry, este un segment care nu poate fi ignorat.
În raportul Tendințe pe Internet, Meeker citeazã rezultatele unui sondaj privind consumatorii care a constatat cã 78% din respondenții au descoperit produse pe Facebook, în timp ce Instagram și Pinterest au fost surse de descoperire pentru 59%, iar Twitter pentru 34%.
Ceea ce este și mai încurajator este cã 55% dintre cei care au raportat descoperirea un produs de pe social media a continuat sã cumpere online.
Importanța social media ca sursã de trimitere cãtre site-urile de comerț electronic continuã sã creascã. În 2015, a reprezentat 2% din toate sesizãrile, care acum s-a triplat la 6% .
4. Retail cu mai multe canale și Omni-Channel
73% dintre consumatori se va conecta cu o marcã la mai multe puncte de contact în cãlãtoria lor cãtre luarea unei decizii de cumpãrare. Aceasta înseamnã cã produsul dvs. trebuie sã fie peste tot în magazinele clienților dvs. sau chiar sã obținã informații despre produse.
Se poate pãrea cã implementarea și gestionarea unei multitudini de canale de vânzare vor reprezenta o întreprindere masivã care necesitã o mulțime de timp și resurse, ca sã nu mai vorbim de durerea de cap a gestionãrii inventarului. Problemele din stoc nu pot fi foarte costisitoare din punct de vedere al veniturilor și din perspectiva serviciului pentru clienți. A fi într-o poziție de depãșire poate fi la fel de scump.
Din fericire, unele soluții de platformã pot oferi tipul de infrastructurã necesarã pentru comerțul cu amãnuntul multicanal și omnicanal. Software-ul dvs. cu mai multe canale ar trebui sã garanteze coerența pe toate platformele, sã consolideze datele de pe toate canalele, sã ajungã la clienți la orice punct de contact posibil și sã ajute la gestionarea inventarului.
Unele dintre cele mai importante soluții includ Sellbrite, SellerCloud și BigCommerce.
5. Conținut bun
Conținutul personalizat rãmâne un motor valoros pentru implicarea comerțului electronic. Adesea este cel mai bun mod pentru ca un potențial client sã învețe despre produsul tãu.
A devenit o strategie de marketing atât de importantã care 78% dintre șefii de marketing considerã conținutul personalizat drept viitorul marketingului. O strategie de conținut bunã ar trebui sã atragã mai multe persoane care sã-ți urmãreascã brandul pe rețelele de socializare și sã creascã semnificativ conversiile.
Comercianții de comerț electronic vor privi tot mai mult conținutul interactiv ca parte a strategiei lor. Luați în considerare adãugarea de videoclipuri cu produsele dvs. întrucât 60% dintre consumatori preferã sã vizioneze un videoclip despre produs sã citeascã o descriere . Mai mult, au pânã la 85% mai multe șanse de a cumpãra dupã vizionarea videoclipului.
6. Cãutare vocalã
Cortana, Siri și Alexa sunt acum principalii în viața de zi cu zi a nenumãraților potențiali clienți. Cãutãrile la cumpãrãturi sunt acum fãcute din ce în ce mai mult cu mâinile libere din mașinã, la telefon sau în casã, cu cumpãrãturi prin voce în SUA, care se estimeazã cã vor crește 40 miliarde de dolari în 2022 .
Cãutarea vocalã medie se face cu totul altfel decât interogãrile tipografiate standard. Unde s-ar putea tasta „cele mai bune restaurante sushi Albuquerque”, cãutarea vocalã va fi formatã ca o întrebare în vorbirea naturalã: „Care este cel mai bun loc pentru sushi în Albuquerque?”
De asemenea, este important sã înțelegem relația dintre forma întrebãrii formulate și intenția clientului de a cumpãra. Ce, cine și modul în care întrebãrile cautã în general informații și, prin urmare, ar fi folosite mai mult în faza de cercetare a unei achiziții. Când și unde întrebãrile pot sugera disponibilitatea de a cumpãra. Acestea sunt reguli generale pentru a te gândi și nu reguli dure și rapide. De exemplu, o întrebare care pune „Care este cel mai bun preț pentru un iPhone X ? “este o indicație cã clientul este mai aproape de cumpãrare decât o întrebare de genul” Care este diferența dintre un iPhone X și un Galaxy S9? “
Pentru a valorifica aceastã tendințã, companiile vor trebui sã se adapteze. Conținutul ar trebui sã fie scris în mod conversațional pentru a rãspunde la întrebãrile posibile pe care clienții le pot pune și sã ținã seama de intenția din spatele unei întrebãri.
Concluzie
Când ești amintind despre viitorul e-commerce , este mult de încântat, multe de oportunitãți și poate una sau douã provocãri de depãșit.
Dar, cu un tip adecvat de planificare, infrastructura adecvatã și strategii solide, compania dvs. va fi pregãtitã sã experimenteze o creștere substanțialã.
Aflați instrumentele și tehnologiile necesare pentru a face fațã provocãrilor de mâine cu o Diplomã postuniversitarã în marketing digital . Descãrcați astãzi o broșurã!