De-a lungul anilor am construit o mulțime de site-uri web în multe industrii. Pe mãsurã ce marketingul digital progreseazã, costul necesar pentru crearea și rularea unui site web evolueazã de asemenea. Clienții au fost solicitați de nenumãrate ori, înainte de a trimite o ofertã, pentru a le oferi o idee despre cât costã crearea sau administrarea unui site web de comerț electronic sau a unui site web de generare a plumbului B2B. Aceasta este o întrebare dificilã, dar vom încerca sã prezentãm majoritatea costurilor și cheltuielilor operaționale pentru crearea și gestionarea unui site de comerț electronic sau a unui site web B2B corporativ.
Care sunt costurile și cheltuielile de exploatare?
Costuri de operare sunt cheltuielile aferente funcționãrii unei afaceri și includ costurile resurselor utilizate de o organizație pentru a-și menține existența.
Când aplicãm aceastã definiție la crearea unui site web, aceasta se referã la ceea ce va fi nevoie pentru a crea și menține un site web. Existã douã tipuri de costuri de operare: fixe și variabile.
- Costuri variabile – Acestea își primesc numele deoarece depind de diferite variabile care nu sunt neapãrat consecvente: volumul produselor cumpãrate și mutate, plus materiale, piese și manopera.
- Costuri fixe – Acestea sunt costuri care nu depind de volumul produsului și sunt costuri de afaceri, cum ar fi chiria, care sunt constante indiferent de cantitatea de bunuri sau servicii produse. Aceste costuri pot fi preconizate și bugetate în mod constant, cu puține variații în timp.
Existã 5 categorii diferite în care costurile operaționale ale unui site web pot fi asimilate.
1. Costuri de configurare pentru un site web
Înainte de a lansa un comerț electronic sau un site web corporativ, acestea sunt costuri care sunt integrate în configurarea site-ului. Mulți oameni par sã creadã cã configurarea unui site web este costisitoare. Nu este. De fapt, este ridicol de accesibil sã începeți.
Aceste costuri sunt de obicei cele mai puțin costisitoare, ceea ce face ca bariera de intrare sã fie scãzutã:
- Gazduire
- Înregistrarea domeniului
- Configurarea e-mailului
Cât costã configurarea unui site web
2. Costuri de creare a site-urilor web
Dupã ce ați finalizat faza de configurare a site-ului, puteți începe sã planificați site-ul și sã vã construiți experiența online. Aceastã fazã a procesului este de obicei cea mai scumpã, deoarece implicã mai multe echipe și pentru a o face corect necesitã timp:
- Planificare și strategie
- Design de logo
- Proiectare de site-uri
- Dezvoltarea site-ului
- Integrarea CRM
- SEO și IA
- Crearea de conținut
- Fotografie
- Implementarea Google Analytics
Cât costã sã creezi cel mai bun site din clasã ? Crearea unui site web cel mai bun în clasa poate scãdea între 3.000 și 20.000 USD pentru majoritatea companiilor mici și mijlocii
Lecturã recomandatã: Cât costã crearea unui site web excelent?
3. Costuri lunare de gestionare a site-urilor web
Dupã lansarea site-ului dvs. web, vor exista costuri operaționale pe care afacerea dvs. le va suporta doar pentru a menține site-ul online și pentru a funcționa corect. Aceste costuri sunt de obicei consistente în fiecare lunã și pot fi proiectate pe parcursul unui an pentru a ajuta la prognozarea costurilor:
- Gazduire
- Securitate
- Raportarea analizelor
- Copia de rezerva a datelor
Cât costã pentru administrarea lunarã a site-ului web
4. Costuri de comercializare a produselor
Dacã construiți un site web de comerț electronic care va include produse, va trebui sã faceți buget pentru costurile produselor. Aceste costuri se încadreazã în douã categorii: costurile inițiale ale proiectului și costurile operaționale continue sau recurente.
Costurile inițiale ale produsului:
- Fotografie de produs
- Crearea conținutului produsului
- Crearea paginii de produse
Costuri permanente și recurente:
- Gestiunea stocurilor
- Serviciu clienți
- Onorare a comenzilor
- Procesarea returnãrii produsului
- Extinderea produsului
Cât costã crearea și gestionarea produselor site-ului web? Acesta este unul dintre costurile cele mai variabile pentru un site web de comerț electronic și poate varia de la 1.000 la 6.000 dolari pentru o companie micã-mijlocie pe piațã, în funcție de numãrul de unitãți de pãstrare a stocurilor de produse.
5. Costuri de marketing digital
Dacã doriți ca afacerea dvs. sã creascã, va trebui sã investiți în strategii de marketing. Multe startup-uri care lanseazã un nou site web au concepția greșitã cã tot ceea ce trebuie sã facã este sã creeze un site web, utilizatorii vor acoperi produsele lor și vor fi un „succes peste noapte”.
Creșterea se realizeazã prin respectarea coerenței promisiunii mãrcii dvs. și prin utilizarea acestor canale online și offline pentru a vã comercializa eficient valoarea:
- SEO
- Marketing prin e-mail
- Marketingul de conținut
- PPC
- Sponsorizãri pentru evenimente
Cât costã comercializarea unui site web? Acesta este celãlalt cost extrem de variabil pentru un site web și poate varia în funcție de nevoile și așteptãrile. Costurile de marketing pot varia de la 500 la 6000 USD pe lunã pentru o companie micã-mijlocie de piațã, în funcție de obiectivele de afaceri și de marketing.