Majoritatea experților din industrie ar fi de acord cã o afacere online de succes oferã un produs unic, susținut de o înțelegere bine definitã a pieței lor de nișã. Produsul trebuie sã aibã, de asemenea, o cerere organicã semnificativã sau artificialã
Cel mai bun produs (e) de pe piațã nu poate avea succes fãrã un site web bine conceput. Un magazin de comerț electronic care este lent, plictisitor, dezorganizat și dificil de navigat poate limita generarea de venituri pentru afacerea dvs. online. Clienții potențiali vor ieși imediat din site-ul dvs. web, dacã conținutul nu este prezentat într-o manierã sensibilã, curatã, ușor de accesat și plãcutã din punct de vedere estetic. Cu alte cuvinte, conținutul site-ului web și UI / UX / CX trebuie sã fie focalizate cu laser și foarte intenționate. O afacere ar trebui sã urmãreascã crearea unei experiențe de comerț electronic pentru utilizatori .
Întreprinderile pot beneficia de expertiza agențiilor digitale precum agențiile de marketing, firmele de dezvoltare sau agențiile de comerț electronic pentru a ajuta la dezvoltarea unei experiențe excelente de cumpãrãturi online pentru clienți. Majoritatea IMM-urilor (întreprinderilor mici și mijlocii) – și multe întreprinderi – nu au resurse interne dedicate administrãrii unui site de comerț electronic . Sarcinile de administrare a site-urilor web apar adesea unui membru al departamentului de marketing sau IT, care s-ar putea sã nu aibã experiența de comerț electronic necesar pentru a crea și menține un magazin online de succes.
Sigur, echipa ta ar putea fi capabilã sã alcãtuiascã un site web de bazã, pentru tãierea cookie-urilor, folosind o simplã platformã de comerț electronic, dar zilele în care vei gãsi succes cu „construi ei și vor veni ”mentalitatea sunt învechite. Pentru a depãși acest lucru, IMM-urile apeleazã la agenții digitale pentru expertiza lor. Cu toate acestea, nu toate agențiile digitale sunt create în egalã mãsurã, iar alegerea agenției potrivite pentru a-ți construi site-ul poate fi copleșitoare. Pentru a vã ajuta, am prezentat primele trei lucruri pe care trebuie sã le cãutați atunci când cãutați agenția perfectã pentru afacerea dvs. online.
Cum sã gãsiți agenția digitalã potrivitã pentru a crea și gestiona magazinul dvs. online
Regula 1: Trebuie sã lucrați bine împreunã
În mod surprinzãtor, acest lucru nu este întotdeauna evident. Multe companii prosperã la tranzacții simple, binare și desfãșoarã afaceri cu atitudinea: „nu trebuie sã le placã persoanele cu care aveți de-a face, atât timp cât au ceea ce doriți la un preț pe care sunteți dispus sã îl plãtiți .“ Cu toate acestea, aceasta nu este cea mai bunã abordare care lucreazã cu o agenție care vã creeazã prezența online.
Angajarea unei agenții ar trebui sã fie luatã în considerare a intra într-un parteneriat. Pânã la urmã, agenția a primit sarcina de a crește și de a menține un segment important al afacerii dvs.
Nu uitați cã încheierea unui parteneriat cu o agenție poate fi o relație pe termen lung. Așadar, ar trebui sã vã gândiți sã gãsiți o altã agenție cu care sã lucrați dacã personalitãțile se ciocnesc în primele etape ale parteneriatului.
Regula 2: Ei trebuie sã înțeleagã afacerea dvs.
Intrați într-un parteneriat cu o agenție care are o înțelegere globalã a afacerii dvs. și vã recunoaște obiectivele de vânzare online. Vânzãrile vor suferi în cazul în care produsul final al agenției va apãrea disociat.
Poate cea mai semnificativã componentã din aceastã conversație este utilizarea celei mai potrivite platforme de comerț electronic pentru afacerea dvs. online. Cele mai bune agenții adoptã o abordare „platform-agnostic”. Cu alte cuvinte, o agenție platformã-agnosticã va lucra cu diligențã pentru a vã ajuta sã alegeți obiectiv cea mai bunã platformã pentru a maximiza succesul afacerii dvs. de comerț electronic.
Indicatori cheie ai unei agenții digitale discutabile
- O agenție care sugereazã o platformã SaaS de bazã (software ca serviciu) pentru o companie en-gros care oferã prețuri complexe, pre-negociate, pentru fiecare client.
- O agenție recomandã o platformã complicatã open-source pentru o companie de start-up care vinde tricouri.
Regula 3: Pot face ceea ce spun ei
Scopul parteneriatului cu o agenție este de a construi o experiențã excelentã de comerț electronic pentru clienții dvs., nu de a-i determina pe aceștia sã își conducã afacerea. Dupã cum am menționat anterior, succesul unui produs excelent se bazeazã pe designul și aspectul unui site web excelent. Abilitãțile de proiectare și dezvoltare stelare nu sunt negociabile.
Cum sã stabilești dacã o agenție are resursele disponibile pentru proiectul tãu
- Agențiile specializate în marketing și design tind sã contracteze dezvoltatori terți. Aflați cât de mulți dezvoltatori interni are agenția și puneți suficiente întrebãri pentru a vã asigura cã potențialul agenției digitale are încredere în contractanții și managerii de proiect. Acest pas cheie în gãsirea agenției potrivite poate ajuta la menținerea proiectului la timp și în buget.
- Fii îngrijorat de a lucra cu o agenție care angajeazã dezvoltatori off-shore. Unele agenții au dezvoltatori excelenți de peste mãri, dar nimic nu se comparã cu coeziunea unei echipe pe deplin.
- Dezvoltatorii de site-uri web trebuie sã fie competenți de utilizarea platformei de comerț electronic, indiferent de locul în care se aflã. Rezultatele vor fi mai puțin decât de dorit dacã dezvoltatorii web ai agenției nu sunt pricepuți în platforma dvs. de comerț electronic
- Fiecare agenție digitalã de renume vã va arãta cu mândrie portofoliul lor de lucrãri de proiectare. Este posibil ca o agenție sã nu aibã încredere în abilitãțile sale de proiectare dacã este reticentã în a vã oferi portofoliul sau mostrele de proiect. În comerț electronic, fiecare componentã de proiectare trebuie sã încurajeze în mod deliberat clientul sã finalizeze o achiziție. Fiecare paginã web ar trebui sã fie plãcutã din punct de vedere estetic și sã aibã un apel la acțiune. Experiența și funcționalitatea clienților trebuie sã fie în fruntea unui design de comerț electronic. Acest concept ar trebui sã fie evident pentru toate agențiile. Nu ezitați sã puneți întrebãri.
Nu selectați o agenție doar dupã recenzii. Unele agenții pot avea o reputație online excelentã și o echipã solidã, dar nu au experiențã relevantã pentru industria ta. Nu excludeți posibilitatea de a lucra cu o agenție mai puțin cunoscutã, care prezintã portofoliul lor remarcabil și înțelege cu adevãrat afacerea dvs.
Fiecare firmã are cerințe unice ale proiectului, cum ar fi bugetul, personalizarea, timpul de implementare și articolele post-lansare. Efectuați cercetãri ample pentru a gãsi agenția cea mai potrivitã pentru nevoile afacerii dvs.
Partenerul dvs. de agenție este responsabil în mare parte de succesul afacerii dvs. online, deci alegeți cu înțelepciune. Faceți cunoștințã cu partenerii agenției certificate Miva.
Despre autor
Katy Ellquist
Katy Ellquist, strategia de marketing digital Miva, este o scriitoare, marketer și analist social media, care a creat campanii de conținut sofisticate pentru o gamã largã de clienți profesioniști. Ea aduce la Miva o înțelegere complexã a tendințelor și tehnicilor de comerț electronic, bazându-se pe o experiențã vastã de agenție digitalã și un rol prealabil ca legãturã directã cu conturile de top ale Miva. Katy este un contribuabil regulat la blogul Miva, care acoperã subiecte esențiale de comerț electronic precum strategia de design și dezvoltare, optimizarea site-ului și vânzarea omnichannel, cu scopul de a crește bazele de cunoștințe acționabile ale întregii comunitãți Miva.